В Международния ден на музеите: безплатни посещения на музей „Кръстата казарма“ и крепостта „Баба Вида”

В Международния ден на музеите: безплатни посещения на музей „Кръстата казарма“ и крепостта „Баба Вида”
Снимка: община Видин

По повод Международния ден на музеите, който се отбелязва на 18-и май, кметът на Видин, д-р Цветан Ценков поздрави музейните работници с празника. В поздравителен адрес до ръководството и работещите в Регионален исторически музей – Видин той той им благодари за високия професионализъм и всеотдайността, с които популяризират културно-историческото наследство на нашия старопрестолен град с хилядолетна история.

„Видин с право се гордее със своите забележителности, а всички вие сте хората, които се грижат за това безценно богатство. Убеден съм, че и занапред ще продължавате да отстоявате авторитета си с достойнство и ще надграждате многократно постигнатото досега!”, пише в адреса.

Днес входът за посетители на музей „Кръстата казарма и крепостта „Баба Вида” е свободен.

Седмица след като със заповед на министъра на здравеопазването, с която стана възможно музеите на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито да бъдат посещавани, от „Баба Вида” поясниха, че посещенията се организират съобразно изискванията за спазване на социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

По материала работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини