В село Зверино отвори „Къщичка на поколенията”

В село Зверино отвори „Къщичка на поколенията”
Снимка: Борис Кръстев

Една хубава новина от миналата седмица – в мездренското село Зверино на 29-и април отвори „Къщичка на поколенията”, като беше осветен и бюст-паметник на революционера Христо Ботев. За това предаде dnews.bg.

„Къщичката на поколенията” е изградена със средства по проект „Направи добро – предай на поколенията”, разработен от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле” и Клуб „Творилница” при СУ „Св. Климент Охридски” с ръководители Петя Илиева и Маринела Илиева, който спечели финансиране в Националния конкурс за ученици „Млад благотворител” 2020 на Фондация „Млад благотворител”, както и с дарения от благотворителни акции и на добротворци от Зверино и Оселна.

Това далеч не беше всичко – по случай своята 100-годишнина от БМЧК (Български младежки червен кръст) дариха и засадиха две липи и една бреза, а в четвъртък преди Великденските празници по инициатива на НЧ „Факел – 1926 г.” и на Пенсионерски клуб „Златица”, която цели да затвърди връзката между поколенията, в „Къщичката на поколенията” баби, майки, внуци и деца боядисаха заедно великденски яйца.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини