Вълнуващи в Монтана събития през август (програма)

Вълнуващи в Монтана събития през август (програма)

През август в Монтана топлите дни ще бъдат разведрени с концерти, фестивали и откривания.

На 6-и август, празненствата ще започнат с откриването на паметника на археолога Георги Александров. Водил разкопките от 1967 г. до края на кариерата си, той е смятан за откривател на античната Монтана. Той е намерил крепостни стени, черква от римско време, казарми за войници, къщи на аристократи и много други.

Паметникът ще се намира в подножието на античната крепост „Монтанезиум” и на площада, носещ името на Александров. в 10:30 ч.

На 12-и август ще се състои събитие по повод  Международния ден на младежта  и Публично представяне на проекта „Изграждане на Младежки център в град Монтана”, в Общинския младежки дом.

На 18-и август Любимите звезди от „Аламинут” се завръщат с нов, горещ, пиперлив, усмихнат и завладяващ спектакъл. Комедията „Парен каша духа” ще дебютира в драматичния театър от 19:00 ч. Режисьорът е Робин Кафалиев, сценаристи са Христо и Рени Христови, а главните роли са Робин Кафалиев, Таня Кожухарова и Евгени Стефанов.

За поредна година ще се състои и дългоочакваният Фестивал на слънчогледа, тази година между 21-24 август, на площад „Жеравица”. За повече информация относно събитието може да харесате страницата им във facebook.

На 23-и август в парк  „Монтанензиум”, вечерта ще започне с концерт на китаро-мандолинен оркестър „Монтана” към НЧ „Разум 1883” с начало 19:00 ч.

На 24-и август, ще се преводе и още едно събитие на пл. „Жeравица”. Осмото издание на фестивала „Изкуството е…”, което ще започне в 17:30 ч. Тази година, фестивала ще бъде с  участието на: JohnnyGioeli, RonnieRomero, JeffScottSoto, група Eridan и други. За повече актуална информация, можете да последвате страницата във facebook.

Относно автора

Карина Василева


Още новини