Във Видин откриха ледена пързалка

Във Видин откриха ледена пързалка

Днес в 12:00 ч. беше открита ледената пързалка в град Видин на централния площад „Бдинци“. Състезателите на софийския спортен клуб по фигурно пързаляне „Ледени искри” бяха специални гости на събитието.

Град Видин за първи път е домакин на ледена пързалка. Управата на града покани местна художничка да изрисува кабината за билети с тематични зимни герои. Теодора Обретенова е позната в град Видин с работата си в градска в среда. За „наблюдатели“ на пързалката тя избра полярна мечка, снежен човек и пингвин. По-рано тази година Теодора преобрази електрически табла в центъра на града с рисунки на тема „Екология“ и „Музика“.

Талантливата видинчанка споделя пред „Призни“, че не е очаквала подобна покана, но с удоволствие се е включила. Осъзнава, че работата и това лято е повратна тъй като стилът и става разпознаваем и различни хора я ангажират за сходни проекти. Нейна мечта е обликът на Видин да стане по-приветлив с помощта на изкуството. „Довечера ще доведа и цялото ми семейство на пързалката. Децата нямат търпение!“, каза Теди.

Пързалката се стопанисва от Община Видин и ще радва гражданите и гостите на града до края на месец февруари следващата година. Тя е с естествен лед и ще работи всеки ден от 12:00 до 21:00 ч.

Съоръжението е с капацитет 60 души. Разрешено е пързалянето и със собствени кънки. След всяко ползване кънките ще бъдат дезинфекцирани и ще се спазват всички противоепидемичните мерки.

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от него, пак е на родна земя. Търся местни впечатляващи истории или просто преразказвам ежедневието. Защото е вълнуващо, колоритно и специфично.