Вече можете да се запишете за играта „Ботев оставя следи и днес“

Вече можете да се запишете за играта „Ботев оставя следи и днес“

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца се включва в Ботеви дни 2023 с играта „Ботев оставя следи и днес”. Тя ще се проведе в периода от 29-и май до 2-ри юни (от понеделник до петък), с предварително записване, а целта е учениците да научат любопитни факти за славния поход на Ботевата чета и да открият значими за историята на града ни места, за чието съществуване може и да не подозират.

В продължение на 5 дни участниците ще се впуснат в „лов“ на факти и случки, разказани от съвременници на събитията от пролетта на 1976 г. Преминаването от една история към друга ще се случва след решаване на различни по характер загадки. От участниците не се изисква никаква предварителна подготовка, а само много любов към главоблъсканиците и умения за разгадаването им чрез модерните средства за комуникация и достъп до информация. А докато са по следите на историята от родния край, самите участници ще създават история – тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават докато са по следите на Ботев и четата му.

Как да участвате?

Съберете отбор от 3 участници и попълнете онлайн формуляра, който ще намерите тук.

Срок за записване: 26 май 2023 г.

Преди това измислете име на отбора и девиз (мото), изберете си капитан. Посочете и телефон, с инсталиран на него Viber, необходим за получаване на инструкции. Помнете, че можете да използвате интернет като източник на информация, както и помощ от ментор (учител) или библиотекар.

Как се играе?

Играта е с продължителност 5 дни, в които участниците се впускат в „лов“ на истории, свързани с Христо Ботев, неговата личност, творчество и дело. На 29-и май (понеделник) даваме старт на играта. Тогава ще получите следата, която ще ви отведе към първата история, а до петък вие имате време да „уловите“ и останалите. За да продължите напред, трябва да отговорите на един въпрос, свързан със съответната история, като вие избирате как – със снимка, кратко видео, презентация, рисунка или както ви подсказва въображението.

Играта приключва на 2-ри юни (четвъртък) в 18:00 ч. За край се счита изпратен отговор на въпроса от последната история, а до 9-и юни (петък) очакваме по интересен начин да разкажете историята на търсенето, било то във видео, презентация или кратък разказ.

Награди?

Освен удоволствието от играта, всеки участник ще получи и подарък от библиотеката.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук