Великденски яйца, изрисувани от деца, украсиха центъра на Мездра

Великденски яйца, изрисувани от деца, украсиха центъра на Мездра

Великденски яйца, изрисувани от деца, украсиха центъра на Мездра в навечерието на големите християнски празници Лазаровден, Цветница и Великден.

Пъстрите яйца от стиропор са декорирани с акрилни бои от възпитаници на детските градини, училища, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ).

В инициативата на община Мездра и на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) се включиха детските градини „Детелина”, „Мир”, „Роза” и „Слънчице” – Мездра, Детска градина „Звездичка” – село Зверино, СУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, ПГ „Алеко Константинов”, ПГ по МСС, СУ „Св. Климент Охридски” – село Зверино, ОУ „Васил Кънчов” – село Моравица, ЦПЛР и Център за настаняване от семеен тип №3 към КСУДЛУ.

Целта на инициативата, от една страна, е да провокира артистичните заложби и умения на децата и на младежите като им даде възможност чрез творчество да допринесат за украсяването на централната градска част, а от друга – да формира у тях нагласи за опазване на публичната собственост чрез възпитаването им в дух на уважение към общественото имущество под девиза „Създавам, а не руша!”

Всички участници в инициативата получиха тематични брошури от МКБППМН, която закупи изкуствените яйца, а община Мездра подари торти на творческите екипи.

Музикален поздрав към малките, големи и още по-големи добротворци отправи вокална група „Детски свят”, която изпълни песните „Пролетен карнавал”, „Песен за доброто” и „Старата игра”. Групата за художествено слово към ЦПЛР представи драматизация на българската народна приказка „Великденското яйце и неговите приятели”.

Под формата на изложба на открито под наслов „Писан, шарен Великден” пъстрите великденски яйца бяха експонирани в зелените площи на градския площад „България”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини