Веломаршрутът „Дунав ултра 2022” скоро стартира във Видин

Веломаршрутът „Дунав ултра 2022” скоро стартира във Видин

За девета година град Видин посреща веломаршрута „Дунав ултра 2022”. Промо събитието тази година ще се проведе на 27-и и 28-и август и е под наслов „Реката, Добруджа и морето 2022.

Общо 160 велосипедисти от България и Румъния ще се съберат в старопрестолния град, за да стартират заедно, с цел да изминат близо 700-те км на най-дългия туристически маршрут в страната „Дунав ултра 2022”. В мащабното начинание тази година, за да подкрепят популяризирането на събитието, ще се включват рекорден брой общини – общо 12.

На 27-ми август сутринта пред стените на единствената изцяло запазена средновековна крепост в страната „Баба Вида”, организаторите са подготвили множество активности, томболи, информационни дейности, както и място за отдих и бира. Зоната, в която ще се проведат мероприятията е наречена „Баба Вида Арена”. Ще бъде позициониран и павилион на Министерството на туризма, където младежи в стилизирани народни носии ще представят материали с най-интересните туристически дестинации в цялата страна. На съседен павилион ще бъдат представени туристически и промоционални материали на всички общини-партньори на събитието и на маршрута “Дунав Ултра”.

На 28-и август в 8:30 ч. от Видин ще тръгне колона от близо 160 велосипедисти за 700-километров преход по поречието на река Дунав, през Добруджа, до крайната точка – село Дуранкулак.

Един от начините, по които организаторите тази година допринасят за популяризирането и представянето на екзотичния район край река Дунав и Добруджа, ще са специално издигнати 4-метрови флагове с имената на населените места – села и градове.  На знамената ще бъде поставен гербът на всяка община, а всички те ще бъдат позиционирани на предварително избрани места (контролни точки) в общия случай това са представителни зони в централната част на населените места, откъдето маршрутът преминава.

Участниците ще споделят снимка с флаговете, популяризирайки по този начин имената на населените места в и извън пределите на страната. Такива флагове ще има издигнати във Видин, Мизия, Оряхово, село Лесковец, село Остров, село Крушовене, село Байкал, село Гиген, Гулянци, Никопол, Белене, село Две могили, Русе, Сребърна, Силистра, Генерал Тошево и село Дуранкулак.

Най-интересните моменти по време на събитието в информация и снимки ще могат да се следят на страницата на събитието тук, както и в профилите на „Дунав Ултра” в социалните мрежи.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини