Видин ще е домакин на събитие, насочено към първата работа на младежи

Видин ще е домакин на събитие, насочено към първата работа на младежи

Видин ще е домакин на събитие в рамките на кампанията #Първа работа,  която е насочена към младежи до 29 години и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор е литературният проект „Пощенска курия за приказки”, чрез чиито платформи младите хора са поканени да разкажат за своята първа работа. Форматът на текстовете е свободен – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и други.

До 1-ви юни младежите могат да изпращат творбите си на имейл адрес purvarabota@gmail.com. Жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцена в седем български града. В него участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки” Гергана Турийска и представители на програма „Развитие на човешките ресурси”.

Видин е един от градовете, където ще се реализира вторият етап на кампанията #Първа работа. Събитието ще се проведе на 3-ти август от 18:00 ч. на сцената на ОДТ „Владимир Трандафилов”.л Там популярни личности от киното, театър, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете” на прочетеното ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини