Видински квартал става домакин на съботен базар с брънч

Видински квартал става домакин на съботен базар с брънч

На 15-и август, събота, от 10:00 ч. във видинския квартал „Химик” за първи път ще се проведе базар с местни творци и занаятчии.

„На базар сме! В квартала” ще се състои в “Champions Sports Bar & Restaurant” и ще се събере на едно място творци от Видин, Монтана и София. Посетителите ще могат да си закупят ръчно изработени сувенири, бижута, керамика, играчки, както и занаятчийски шоколад, вино и годжи бери от местни производители. Възрастните ще могат да се включат в работилница за лампи от хартия и метал, а малчуганите в такава за сапуни. Предвидени са и безплатни материали за всички деца, които искат да рисуват и творят.

За посетителите ще има и специално брънч меню към съботния им пазар.

„На Базар сме! В квартала” е част от инициативата на платформата за събития Sтетика за повече събития на нови и различни места, които често са и извън центъра на града. Според организаторите, квартал „Химик” е едно от местата на Видин, които притежават многобройни пространства, неоправдано подценявани от местните жители.

От Sтетика поясняват, че думата “brunch” идва от английски и означава  комбинацията от късна закуска и ранен обяд (breakfast + lunch = brunch). Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г. За първи път във Видин ще се демонстрира какво наистина е брънч, благодарение на разнообразното меню.

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от него, пак е на родна земя. Търся местни впечатляващи истории или просто преразказвам ежедневието. Защото е вълнуващо, колоритно и специфично.


Още новини