Виртуален концерт „Великденска фолклорна палитра” с формации от Младежки дом – Монтана

Виртуален концерт „Великденска фолклорна палитра” с формации от Младежки дом – Монтана

Пъстър Великденски концерт са подготвили формации от Младежки дом – Монтана.

По традиция той трябваше да е на импровизирана сцена пред новия храм „Свети Дух”. Този Великден обаче веселието ще е във виртуалното пространство и носи името „Великденска фолклорна палитра”.

В неделния ден Школа за български народни танци „Стоянови”, Представителен танцов ансамбъл „Младост”, народен хор „Пъстренец”, певческа група „Пъстренец Jr.” и солистката Ева Янакиева ще сътворят истинска фолклорна палитра. Точно в 10:00 ч., във Facebook страницата – Общински младежки дом – Монтана онлайн ще може да се насладите на великолепие от танци и песни, празнично настроение и богат репертоар, обещават от културната институция в областния град.

Според традицията на Великден е първото хоро, което се играе след Сирни Заговезни. То е буйно и весело, затова и танците, включени в концерта, ще са темпераментни и бързи. Те ще дадат тон на празника във Великия ден на Христовото възкресение. Програмата ще бъде разнообразена и с китки от хороводни песни. Виртуалният концерт ще има продължение и в късния следобед. В 16:00 ч. ще може да гледате втората част от него.

И за да не буди недоумение как са се случили нещата в извънредно положение само ще споменем, че концертът е запис, уточняват от Младежкия дом.

Така ще видим архивни кадри от пролетни концерти на ШБНТ „Стоянови” и Представителен танцов ансамбъл „Младост”, участия на народен хор „Пъстренец” във фестивали и на Певческа група „Пъстренец Jr.” в предаването „От българско по-българско” на Национална телевизия СКАТ и концерти на групата в Сърбия, на солистката Ева Янакиева във Фен ТВ и Детския Пирин фолк.

Концертът „Великденска фолклорна палитра” е специален поздрав от Община Монтана към всички християни. Посланието, което носи, е за здраве и благоденствие, за силата на българският дух и за възкресението за ново начало. 

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.