#ВкъщиСъмИЧета14 представя Мария Пеева с „Инцидент в Мадрид“

#ВкъщиСъмИЧета14 представя Мария Пеева с „Инцидент в Мадрид“

Предтавяме ви 14-ата среща в кампанията #ВкъщиСъмИЧета, която ще бъде с Мария Пеева, известна още като Мама Нинджа. Тя ще представи новата си книга „Инцидент в Мадрид“. Онлайн разговорът започва от 18:00 ч. на 22 декември 2020 г.. Предаването на живо ще се осъществява на facebook страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. За стрийминга се грижи екипът на най-големия сайт за четене и книги в България –azcheta.com.

Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът и има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. Мария е дългогодишен преводач, автор на стотици статии и разкази, автор на романа „Писмо до сестра ми“ заедно с Люси Рикспуун, и на „Приятелят на Дядо Коледа“. „Инцидент в Мадрид“ е първият и криминален роман, но вероятно няма да е последният.

Новата книга ни среща със семейство Куман. Катерина – находчива и изобретателна, Константин – разсъдлив и съобразителен. На пръв поглед обикновено българско семейство, което се отправя на съвсем обикновена екскурзия в Испания. Малко след кацането на самолета в Мадрид и наемането на кола обаче започват неприятностите. Първо някакъв гамен ги засича почти фатално с колата си на магистралата, а в яда си Катерина го снима с телефона си. После същият този човек „случайно” се появява в ресторанта, където обядват. А няколко часа по-късно двамата съпрузи се оказват въвлечени в борба на живот и смърт срещу неизвестен враг, решен на всяка цена да ги унищожи.

Как ще завърши тази история, няма да издадем, но за всичко, свързано с романа, може да попитате Мария Пеева по време на онлайн срещата във вторник.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини