Врачанската библиотека организира „Лов на истории” по случай 3-ти март

Врачанската библиотека организира „Лов на истории” по случай 3-ти март

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца организира „Лов на истории”, във връзка с отбелязването на Националния празник на България – 3-и март.

За поредна година библиотеката предлага на учениците от града един по-необичаен формат. Този път екипът ще ги въвлече в едно истинско приключение, с което по забавен начин участниците ще научат интересни факти, свързани с Освобождението. Макар историите да са в интернет пространството, следите ще отведат младежите към познати места в града, докато решават загадки от разнообразен характер. Играта е достъпна за ученици от 5-и до 12-и клас. Не са необходими задълбочени знания по история, а единствено много хъс за играта и известна доза любопитство.

А докато са по следите на историята от родния край, самите участници ще създават история – тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават по време на Лова.

Как да се запишете?

Съберете отбор от 3 участници от един клас и попълнете онлайн формуляра за записване.

Преди това измислете име на отбора и девиз (мото), изберете си капитан. Посочете и телефон с инсталиран на него Viber, необходим за получаване на инструкции. Помнете, че можете да изполвате целия арсенал на интернет, както и помощ от ментор (вашият учител) или библиотекар.

Как се играе?

На 1-ви март (понеделник) даваме старт на играта. Тогава ще получите следата, която ще ви отведе към първата история, а до петък вие имате време да „уловите“ и другите две истории. За да продължите напред, трябва да отговорите на три въпроса, свързани със съответната история, като вие избирате как – със снимка, кратко видео, презентация, рисунка или както ви подсказва въображението.

Играта приключва на 5-и март (петък) в 18:00 ч. За край се счита изпратен отговор на въпросите от последната история, а до 10-и март очакваме по интересен начин да разкажете историята на търсенето, било то във видео, презентация или кратък разказ.

Награди?

Разбира се! Освен удоволствието от играта, всеки участник ще получи и подарък от библиотеката.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини