Врачански учител получи голямата награда на синдикат „Образование”

Врачански учител получи голямата награда на синдикат „Образование”

На 7-и юли синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” връчи престижната награда „Стоян Михайловски”, която е ежегодна награда за изявени български учители с високи постижения и особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело. С връчването на наградата на името на автора „Върви народе възродени”,  синдикат „Образование” се стреми да популяризира сред обществеността високите постижения, талант, професионализъм, граждански морал и принос в синдикалното движение на българския учител.

Наградата „Стоян Михайловски” се присъжда на  учители от училищата на територията на страната.

Тази година наградата в категория „Основно образование” бе връчена на врачанката Малина Цанкова старши учител по история и цивилизация в СУ „Христо Ботев” – Враца.

Малина Тодорова е магистър по образование по история и учител по история в СУ „Христо Ботев” – Враца. Има професионален стаж – 32 години и III – ПКС. През годините не само е удостоявана с много награди за високи професионални успехи постигнати с нейните ученици, но г-жа Тодорова е и учител  творец, общественик с активна гражданска позиция. В своята работа като учител професионалист Малина Тодорова непрекъснато търси нови подходи и методики в преподаването на уроците по история. Поощрява инициативата, самостоятелността на ученика, толерантността му към различни гледни точки и възгледи. Тя споделя, че основният метод на преподаване при нея е екипната работа и диалогът. Непрекъснато търси общуването между участниците в процеса на обучение и възпитание между учител – ученик – родител.

Бяха връчени и награди за образователни и синдикални вдъхновители и за отлично социално партньорство. В категория синдикален вдъхновител наградата получи Светла Димитрова – председател на РСО – Враца. 

В категория образователен вдъхновител бяха наградени старши експертите от РУО – Враца – Ивка Йолова Гиздина и Гергана Василева. 

За отлично социално партньорство грамоти получиха:

  • Лорета Колева – началник РУО Враца,
  • Румен Младенов – директор дирекция „Инспекция по труда”,
  • Десислава Димитрова – председател на СРС – Враца
  • Виктор Кръстев – директор на СУ „Христо Ботев” – Враца,
  • Ирма Емилияннова – директор на ПТГ „Н. Й. Вапцаров”,
  • Верка Петкова –  директор на СУ „Христо Ботев” – Козлодуй,
  • Гергана Анчева-Ценкова –  директор на ОУ „Н. Й. Вапцаров”, село Селановци, обл. Враца
  • Светла Димитрова –  председател на Регионален синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” – Враца
Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини