Враца посреща Великденските празници с богата програма и красива украса

Враца посреща Великденските празници с богата програма и красива украса

По традиция Враца ще посрещне Великденските празници с богата културна програма.

В следващите дни централният площад и пешеходната зона ще бъдат украсени, а от 5-и април (сряда) стартира Великденският базар.

На 8-и април (събота) от 11:00 ч. на пл. „Христо Ботев“ ще се проведе общоградско лазаруване и концерт на АНТП „Вратица“ и ПТС „Радост“. Програмата ще продължи с концерт на духовия оркестър, като началото е в 12:00 ч. пред сградата на НЧ „Развитие“.

През целия ден пред сградата на местната администрация ще се провежда Фермерски базар, в който ще участват производители от цялата страна.

Красивият пролетен празник Цветница на 9-и април (неделя) ще бъде отбелязан с концертна програма, която ще започне в 11:00 ч. на централния площад.

На 13-и април (четвъртък) от 10:30 ч. пред сградата на НЧ „Развитие“ ще се проведе работилница за великденски яйца. В рамките на деня ще се състои и IV фолклорно надпяване „С песен към Великден“. Началото на музикалния спектакъл е в 11:00 ч. – в двора на Етнографско-възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански“.

На Великден – 16-и април (неделя) от 11:30 ч. на жителите и гостите на града ще бъде раздаван от 100-метровия козунак, а празникът ще продължи с концерт на народната певица Ива Давидова.

Ето и пълната програма нагледно:

великденски празници Враца програма

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук