Враца с първото в страната автокино

Враца с първото в страната автокино
Снимка: Натали Хадад

Романтика, музика, танци и дори малко екшън ще се случат от екрана, обещават организаторите.

Враца ще е домакин на първото в страната автокино, което ще се проведе в периода 15-17 май на картинг пистата в града, съобщиха от общината.

В рамките на тридневното събитие ще бъдат представени набиращи популярност български филми.

Прожекциите ще се осъществяват на голям екран, който ще е монтиран на картинг пистата в града. Звукът ще се възпроизвежда по радиото на всеки един автомобил на конкретна честота, която ще бъде обявена малко преди началото на събитието.

Началният час за на автокиното е 21:00 часа, като желаещите да гледат е необходимо да бъдат на място поне 30 мин. преди началото на прожекцията. Билети ще се продават на място и в мрежата на Eventim.bg.

Защо автокино именно сега?

Какво да очакват любителите на седмото изкуство с прожекциите на открито във Враца?

Разговаряме с Натали Хадад от екипа на организаторите. Дългогодишният опит в организирането на културни събития подсказват решението за този интересен и подходящ за ситуацията, в която се намираме в момента, проект, споделя тя. Оказва се, че подобно начинание е амбициозно и за самите организатори. Защото, както подчертава Натали, никога не е бил осъществявано точно в този формат.

„Тъй като животът ни е посветен изцяло в сферата на изкуството и културния сектор, в условията на социална изолация ни се наложи да бъдем още по-креативни. И да намерим начин да събудим отново интереса на гражданите към събитията, но в допустим вариант, изцяло съобразен с наложените мерки за безопасност”, разказва тя.

Идеята за автокино във Враца среща отзивчивост от страна на домакините, а организаторите не скриват, че имат планове да осъществят поредица от подобни събития в няколко големи града в България.

Дебютната прожекция във Враца ще представи филма „Привличане”. На 16-и май зрителите ще имат възможността да видят лентата „Диви и Щастливи”, а в неделя ще бъде излъчен семейният филм „ Лили Рибката”. „Имаме готовност събитието да се състои и в следващите седмици с нови заглавия при зрителски интерес. Заложили сме на български кино продукции, тъй като смятаме, че в момента е много важно да подкрепим българската кино индустрия и филмопроизводство. Целият културен сектор бе силно засегнат от пандемията и сме на мнение, че първо трябва да подкрепим българските артисти”, разказва Натали. „Подбрали сме филми с позитивно съдържание, тъй като мислим, че в момента хората имат нужда именно от позитивизъм и положителна енергия. Романтика, музика, танци и малко екшън ще откъснат зрителя от рутината на ежедневието”, допълва тя.

Кого очаквате да видите на прожекциите?

Най-вече очакваме усмихнати и позитивни хора, които да прекарат една незабравима вечер, която да ги накара да се върнат отново. Подготвили сме и специално присъствие, което засега обаче оставяме в тайна и ще съобщим в следващите дни.

С какви мерки за здраве и безопасност ще следва да се съобразят посетителите?

Предвидили сме добра организация при настаняването на зрителите, достатъчна дистанция между отделните автомобили, както и възможност за закупуване на пуканки и напитки при влизането на автомобилите. Посетителите не бива да напускат автомобилите си. Нашето пожелание към всички ни е да бъдем здрави и да се насладим заедно на първото автокино в Северозападна България!

 

Автор: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини