Враца Софтуер общество и Младежки Дом Враца организират графичен конкурс

Враца Софтуер общество и Младежки Дом Враца организират графичен конкурс

Новото предизвикателство за графичните дизайнери от региона е под надслов „Графичните симоволи на Враца”. Конкурсът се организиран от Враца софтуер общество, Младежки дом Враца, с подкрепата на програма „Ти и Lidl за по-добър живот”.

Темата на конкурса е „Графичните символи на Враца”.

Участниците в него ще трябва да създадат своя креативна концепция под формата на постер, която да отразява Враца с нейните символи, изобразени като графика. Инициативата цели и да подкрепи младите хора във Враца, които имат стремеж да се реализират като художници и дизайнери.

Квалифицирано жури ще избере трите най-добри проекта, които ще бъдат наградени с графичен таблет, външен твърд диск и раница.

Всички творби ще бъдат представени на благотворителна изложба отпечатани върху тениски и постери, които ще могат да бъдат закупени от посетителите. Със събраните средства ще се осигурят стативи, необходими на Школата по рисуване към Младежки дом Враца и ще се насърчат младите таланти да се развиват в сферата на изобразителното изкуство и дизайна.

Участниците могат да изпращат своите проекти до 17:00 ч. на 6-и ноември на имейл: school@vratsasoftware.com.

Определянето на победителите ще се осъществи до 15-и ноември.

Изложбата, където могат да бъдат видяни всички постери, ще бъде открита на 17-и ноември в Младежки дом Враца.

Всички участници ще работят по обща тема „Графичните символи на Враца”, като задължително условие е да бъде изработен един проект. Проектите трябва да бъдат изпратени с кратко текстово описание на идеята (до една страница в свободен текст) на имейл адрес: school@vratsasoftware.com

– Всеки проект трябва да бъде представен в общо четири варианта – цветен с надпис, цветен без надпис, черно-бял с надпис и черно-бял без надпис;

– Всички изпратени файлове трябва да бъдат във векторен формат или растерни изображения с максимално качество за печат (300 dpi) с размери 32 х 48 см. или 48 х 32 см. и със следните файлови формати: .tiff /.eps /.pdf и .jpeg

– Всеки участник трябва да напише в имейла своите данни за контакт – три имена, възраст, населено място, адрес, телефон за връзка (личен или на родител/настойник), имейл адрес. Тези данни ще бъдат използвани за уведомяване на печелившите.

– Участниците в Конкурса трябва да изпращат проекти, които НЕ са отпечатвани/публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на Конкурса, и с които не са участвали в други подобни конкурси;

– Участниците се съгласяват, че всички изработени от тях проекти, свързани с Конкурса на тема „Графичните символи на Враца”, ще бъдат използвани за благотворителна изложба, съответно отпечатани и продавани под формата на постер и тениска.

Конкурсът ще завърши с официална изложба на всички изработени проекти

Повече информация за конкурса и неговите правила може да откриете тук.

Своите въпроси може да задавате на имейла: school@vratsasoftware.com или като напишете съобщение във Facebook страницата на Враца софтуер общество.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини