Юлияна Антонова с представяне на новата си книга „Сан сан, Япония” във Враца

Юлияна Антонова с представяне на новата си книга „Сан сан, Япония” във Враца

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца представя Юлияна Антонова с книгата „Сан сан, Япония” на 8-и юни (сряда) от 18:00 ч. Срещата ще се проведе в отдел „Обща читалня”.

Юлияна Антонова – Мурата е завършила 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов”, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия.

Сърцето и обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си. Авторката е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух. Талантът и да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръща книгите и „Моши моши, Япония” и „Уки уки, Япония” в бестселъри.

„Сан сан, Япония”, от друга страна, е посветена на любовта, но не тайнствената и не мечтаната, а на онази – разпознаваемата, простичката, сърдечната, уловимата и видимата, където няма усложнен процес на дешифриране на чувството.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.