Закритата лекоатлетическа писта във Видин се превръща в модерна спортна зала

Закритата лекоатлетическа писта във Видин се превръща в модерна спортна зала

След няколко месеца децата и младежите в oбщина Видин ще разполагат с прекрасни условия за спорт в още едно обновена спортна зала в града, тъй като основният ремонт на закритата лекоатлетическа писта върви с бързи темпове.

спортна зала Видин

Ремонтните дейности включват ремонт на покрива и фасадата, на коридорите, на санитарните помещения, на тренировъчната зала и склада, на лекоатлетическата зала, както и подмяна на водопроводната и електрическата инсталация. Всички те са в напреднал етап, като към момента работниците довършват поставянето на окачения таван и се извършва подготовка за поставянето на нова специализирана спортна настилка.

спортна зала Видин

В община Видин се работи и по други проекти за създаване на по-добри условия за спорт и игри за видинските деца и младежи. Предстои да бъдат направени четири нови детски площадки в града – в квартал Калето и в ж. к. Бонония, Крум Бъчваров и Гео Милев. Освен това ще бъде изградена зона за спорт в парк Владикина бахча. Тя ще включва съоръжения за стрийт фитнес и стена за катерене.

Ремонт ще бъде направен и на съществуващите детски площадки в Крайдунавския парк, както и в парковете Рова и Владикина бахча.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук