Занаятчии и художници с Коледна изложба във Враца

Занаятчии и художници с Коледна изложба във Враца

Коледна изложба и базар на занаятчии и художници от Враца и региона беше открита в малката зала на художествена галерия „Иван Фунев” при Регионалния исторически музей в града.

Кметът на Враца Калин Каменов беше специален гост на културната проява. „Удовлетворен съм, че много от занаятите, които са специфични за нашия край, се възраждат и това е благодарение на вас – майсторите”, каза той пред гостите на събитието.

Той призова артистите да продължават да влагат огромните си сърца в занаятите, да ги предават на идните поколения и обеща да им помага и подкрепя в бъдеще.

В експозицията са представени над 150 произведения, изработени от 17 занаятчии, художници и творци. В изложбата със свои ръчно тъкани произведения участват и гости от село Софрониево – Наташа и Иван Манчови.

В рамките на проявата майсторът грънчар – Куман Жеков представя и първата си самостоятелна изложба, откакто твори във Враца. Със свои произведения участват още занаятчиите – копаничарят Георги Стоилов и медникарят Димитър Митов.

Коледната изложба-базар ще бъде представена през декември и всеки посетител може да си закупи от произведенията на майстори и творци.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.