Започна 10-ото издание на националния литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа”

Започна 10-ото издание на националния литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа”

Добрите новини за литературните творци в Северозапада (и не само) продължават с пълна силна. Този път главни герои са Община Мездра, Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” и Съюзът на българските писатели, които обявиха началото на юбилейното десето издание на националния литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо Гледа”, предаде dnews.bg.

Темата на конкурса е: „Миналото, настоящето и бъдещето на нашата Родина”.

Право на участие имат всички български граждани, които са навършили пълнолетие, а с цел да се избегне пристрастие участниците са анонимни. Условието е следното – неподписан ръкопис на разказ в три екземпляра. Той трябва да се изпрати заедно с малък запечатан плик, който съдържа информацията за автора. Така трите екземпляра на разказа и малкият плик с информация за автора се поставят в голям пощенски плик и се изпращат. На големия плик също не трябва да е указано кой е авторът на разказа!

Всеки, който реши да участва може да прати разказ, който да следва следните изисквания:

  • Дължина до 5 страници, формат А4;
  • Шрифт на писане – Times New Roman, размер 14.

Всички, които не спазят изискванията отпадат от последващо разглеждане. Автори, които са били награждавани в предишни години няма да бъдат класирани.

Разказите се изпращат до 31 май 2021 г. на адрес: Мездра 3100, област Враца, Община Мездра, ул. „Христо Ботев” №27, стая 304, за литературния конкурс „Дядо Йоцо гледа”.

Отчитането на конкурса ще стане на 26 юни 2021 г.

Ще бъдат връчени следните награди: І награда – 800 лв., ІІ награда – 600 лв., III награда – 400 лв., поощрение – 200 лв.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини