Започна Традиционният Белоградчишки панаир

Започна Традиционният Белоградчишки панаир

Празникът на Белоградчик Петровден/29-и юни (сряда) започна със света литургия в храма „Св. вмчк Георги Победоносец” в 9:00 ч.

В художествена галерия „Вълчо Вълчев” пък беше открита изложба на рисунки на деца от 6- до 16-годишна възраст от националния конкурс „Белоградчик – скалната столица на България”. Целта на събитието е да открива и стимулира млади таланти в областта на изобразителното изкуство, да изгражда творческо въображение и индивидуалност по дадена тема, както и да провокира интерес към красивите Белоградчишки скали.

В 17:30 ч. на централния пл. „Възраждане” започна и общоградското тържество. Всички присъстващи можехха дасе насладят на концертна програма с учатието на ДГ „Иглика”, мажоретен състав, вокална група „Звънчета”, школата за народни танци към центъра за подкрепа на личностното развитие към детски комплекс „Белоградчик” и певческата група „Пей сърце” към пенсионерски клуб „Мадона”.

На 30-и юни (четвъртък) жителите и гостите на Белоградчик могат да видят постановката наВидинския драматичен театър – „Няма да платим, няма да платим!”, която ще се играе в салонана НЧ „Развитие – 1893 г.” от 17:30 ч. Вход свободен.

На 1-ви и 2-ри юли (петък и събота) от 20:00 ч. в местността Панаирището ще свирят и пеят Йордан Йончев – Гъмзата и Наташа Джорджевич.

На 2-ри юли (събота) от 17:00 ч в заседателната зала на общинска администрация – Белоградчик ще се проведе Петровденска творческа срещамежду „Дружество на писателите” – Видин и литературен клуб към НЧ „Развитие – 1893 г. ”

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини