Зарадваха социално слаби деца с велосипеди в Белоградчик

Зарадваха социално слаби деца с велосипеди в Белоградчик
Снимка: belogradchik.bg

Белоградчик безспорно е едно от най-красивите места в България, а в близките дни там се случи и едно добро дело, което си струва да бъде споделено. По време на празниците в това бижу на Северозапада е организиран Коледно-новогодишен базар, на който са се продавали изработени сувенири от посетителите на двата дневни центъра в общината – този за социални услуги за деца в риск и този за младежи с увреждания. 

Събраните пари от базара (общо 617 лв.) са отишли за това да донесат усмивки на две деца от социално слаби семейства. Малчуганите са получили два чисто нови велосипеда ученици от първи и четвърти клас на НУ „Васил Левски” в Белоградчик. 

Ето какво споделят и от Община Белоградчик на сайта си: 

„Протегнатата ръка от хората на Белоградчик за сбъдването на две детски мечти, за  благодарността, за изненадата и радостта в очите на децата, нямат цена.”

Велосипедите са били подарени от кмета на общината Борис Николов и благодари на участниците в инициативата от дневните центрове и местната администрация. 

За някои от вас това може да изглежда като маловажна добра новина, но именно от множество такива малки добрини всеки ден имаме нужда, за да стане нашият свят едно по-добро място. 

Снимка: belogradchik.bg
Снимка: belogradchik.bg
Снимка: belogradchik.bg
Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.