„Живей активно” идва в Мездра

„Живей активно” идва в Мездра

С поредица от активности община Мездра ще се присъедини към националната инициатива „Живей активно”, която има за цел да популяризира активния начин на живот и баландираното хранене. Тази година инициативата се провежда в седмицата на мобилността (16-22 септември) и Европейска седмица на спорта (23-30 септември).

Първите активности на „Живей активно” са на 22-ри септември (четвъртък) , когато за 20-и път в Мездра ще бъде отбелязан Европейският ден без автомобили.

По традиция Денят без автомобили ще започне с велопоход по маршрут: Мездра – село Долна Кремена и обратно, който е с начален час 9:30 ч. От 11:00 ч. на пл. „България” в града ще се състои състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от 1. До 7. Клас. В 13:00 ч. ще бъде разиграна томбола с множество предметни награди. В нея ще се включат всички участници във велопохода и в състезанието за майсторско управление на велосипед. Големите награди в нея са велосипед, тротинетка и скейтборд.

На 23-ти септември (петък) от 7:45 ч. във всички училища във и пред сградата на община Мездра (Съвета) ще се проведе утринна гимнастика. В нея ще се включат всички ученици и учители, както желаещите служители от общинската администрация. От 17:30 ч. на градския стадион „Локомотив” ще се състои Панорама на спортните и физически активност. В нея ще вземат участие възпитаници на СКЛА „Атлет”, ЖКХГ „Анелия”, КИБИ „Лотос – М”, ОФК „Локомотив”, ХК „Локомотив”, танцова формация “Keep it Real”, танцов център „Йоанна”, фолклорен танцов клуб „Винце, хорце и още нещо…” и Център за подкрепа за личностно развитие – Мездра. За финал: в 19:30 ч. ще бъде разиграна томбола с предметни награди, в която ще се включат всички участници в Панорамата на спортни и физически активност. Големите награди в томболата са велосипед и футболна топка – реплика на тази, използвана по време на Световното първенство по футбол в Аржентина през 1978 г.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини