Звезда от кулинарно телевизионно реалити и топ сладкар ще са сред гостите на кулинарния конкурс „Шарена трапеза”

Звезда от кулинарно телевизионно реалити и топ сладкар ще са сред гостите на кулинарния конкурс „Шарена трапеза”

Шеф Светлана Илиева – финалист в кулинарното телевизионно реалити и шеф Петко Костадинов – инструктор сладкар, ще бъдат сред специалните гости на кулинарния конкурс „Шарена трапеза”. Той ще се проведе на 26-и ноември (събота) от 11:00 ч. във фоайето на Младежки дом – Монтана.

Повод за визитата на майсторите в кулинарното изкуство в Монтана е представянето на книгата „Вкусно в Северозапада”, което ще е тазгодишния акцентна кулинарния конкурс.

В книгата са представени както стари рецепти на монтански баби, готвени от поколения българи от Северозападна България, така и съвременна кухня от известни кулинари, свързани с региона. На страниците може да се видят от качамак и лютеница до „файн дайнинг” десерти и други гурме рецепти от топ български готвачи. Желаещите ще могат да закупят книгата на място в Младежкия дом, да получат лично автограф от шеф Светлана Илиева, както и от шеф Петко Костадинов, чиито рецепти са публикувани наред с тези на шеф Виктор Ангелов и шеф Владимир Тодоров във „Вкусно в Северозапада”.

Неин автор е Илиан Илиев. Той е роден в Монтана. Завършил е Science & Cooking в Харвард – САЩ, Creative Thinking в Империал Колидж – Великобритания и Фотография в Institute of Photography – Ню Йорк. Илиан Илиев е професионален кулинарен стилист, фотограф, преподавател, автор на 9 кулинарни книги и носител на редица престижни награди. Макар че живее в Кеймбридж, Великобритания, той остава свързан с родния си край.

Припомняме, че крайният срок, в който може да заявите участие във вкусното предизвикателство „Шарена трапеза” е 22-ри ноември (вторник).  Право на участие имат всички любители на кулинарното изкуство. Няма възрастови ограничения. Предвидени са атрактивни награди.

Заявка за участие се приема на имейл: omd_montana@abv.bg, на телефон: 096/305103 и на място в Младежки дом – Монтана (бул. „Трети март” №98). Участниците задължително трябва да посочат три имена, възраст, населено място, раздел, име на ястието/изделието, рецепта, телефон и имейл за контакт.

Бъдете част от тази вкусна събота, която се задава в Монтана.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук