​​​​​​​Повече от 1000 дръвчета ще бъдат засадени в община Мездра в инициативата „Да засадим дърво за Коледа!“

​​​​​​​Повече от 1000 дръвчета ще бъдат засадени в община Мездра в инициативата „Да засадим дърво за Коледа!“

За втора поредна година община Мездра се присъедини към националната екологична инициатива „Да засадим дърво за Коледа!”, организирана в цялата страна от Гората.бг. За целта в навечерието на коледно-новогодишните празници община Мездра получи безвъзмездно от Гората.бг 1050 броя медоносни, плодни и иглолистни дръвчета – по 300 бр. жълта и бяла (обикновена) акация, 300 бр. сладка жълта афъзка и 150 бр. бял бор.

Залесителната акция стартира днес със засаждане на жълта акация, популярна и като „златен дъжд” (латинско наименование: Laburnum anagyroides), в зелените площи на двата бряга на река Моравишка южно от кооперативния пазар. В зелената инициатива взеха участие доброволци от Общинската администрация и от Общинския съвет, с логистичната подкрепа на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“.

Залесителната акция ще продължи на 30-и декември, когато в нея ще се включат служители на ОбП „Чистота”, а 27-те кметства в общината ще получат по 40 бр. фиданки, които ще бъдат засадени в съответните населени места.

Ако желаете да получите дръвчета, които да засадите, можете да се обадите на тел. 0877 880 844 – Велислава Илиева, гл. експерт „Кабинет – координация ръководен персонал, кметства, ОбА и вазаимодействие с ОбС и държавни институции” в община Мездра.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.