11-годишната Лора Любенова с първа самостоятелна изложба във Видин

11-годишната Лора Любенова с първа самостоятелна изложба във Видин

Първата самостоятелна изложба на 11-годишната Лора Любенова, чието име е „Пътешествие из България” ще се състои на 29-и април, от  17:30 ч. във Видин, като за целта тя и семейството и са избрали независимо изложбено пространство в центъра на града.

Срещам се с малката дама, за да я разпитам как така едно момиче на 11 успява да нарисува 24 платна, какво я вдъхновява и притеснява ли се от първата си среща с публиката и критиката.

От колко време посещаваш уроци по рисуване? И при кого?

Рисувам от малка, но по-скоро като хоби. От около година посещавам уроци при Надежда Иванова – Нана в нейното ателие “Nana Art”.

Надежда Иванова  – Нана е артист, за който сме писали вече. Тя е вдъхновителка, обградена е от млади талантливи хора. Каква е нейната роля в тази изложба и изобщо повлия ли тя на избора ти на тема?

В началото посещавах нейните групови уроци, но сега вече ходя на индивидуални. Да, тя е вдъхновение за мен. Чувствам се добре с нея. Тя и моята майка организираха тази изложба. Темата избрахме заедно.

Кой места от България можем да видим на платната ти?

Можем да видим няколко популярни места от родния ми град Видин, Созопол, Шипка, Белоградчик и още.

Колко от тях си посещавала лично?

Малка част от тях, но бих искала да видя всички.

Какви са очакванията ти за тази първа изложба? Страх ли те е от критика?

Притеснявам се, да. Нервна съм, но се надявам хората да харесат работата ми.

Изложбата е благотворителна. Къде ще бъдат дарени събраните средства?

Средствата ще дарим на училището, в което уча – „Цар Симеон Велики”, за закупуване на материали за часовете по изобразително изкуство.

Пожелаваме успех на Лора и очакваме съвсем скоро още нейни проекти.

Експозицията ще може да бъде разгледана до 1-ви май.

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от родния си край се завръща и от 2020 г. му се посвещава изцяло. Част е от „Sтетика“ - платформа за събития, благодарение на която се среща с изумителни същества. Вярва, че Видин е паралелна реалност и кани всеки да я опознае. Търси местни впечатляващи истории или просто преразказва ежедневието, защото е вълнуващо, колоритно и специфично.

Прочетете и другите материали на автора тук