Белоградчишките скали и пещерата Магура с приз „Природен феномен на десетилетието”

Белоградчишките скали и пещерата Магура с приз „Природен феномен на десетилетието”
Снимка: Arvid Olson/Pixabay

Призът в юбилейното издание на „Чудесата на България” 2021 г. в категория „Природен феномен на десетилетието” бе присъден на Белоградчишките скали и пещерата Магура, съобщиха от пресцентъра на община Белоградчик.

„Чудесата на България” e най-голямата кампания, свързана с опазването и популяризирането на културно-историческото наследство на България, се организира ежегодно от вестник „Стандарт”.

На 19-и март се състоя официалната церемония по награждаването на „Чудесата на десетилетието” под патронажа на еврокомисар Мария Габриел в партньорство с Министерството на туризма. Юбилейната 10-а година се провежда с международното партньорство на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра”, чийто президент е световноизвестният тенор маестро Пласидо Доминго.

В отделните категории бяха отличени 10-те най-значими обекти за последното десетилетие, превърнали се в големи туристически атракции на България. С тазгодишните номинации организаторите на кампанията поставят началото на поредица от събития, посветени на навършването на 1340 г. от създаването на българската държава.

Северозападът крие още множество красиви забележителности, които си заслужава да бъдат посетени.

Вижте нашето видео от мистичната пещера Магурата.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини