„Когато отделяме повече време на книгите” – кадърът, отличен във фотоконкурса на Младежки дом – Монтана

„Когато отделяме повече време на книгите” – кадърът, отличен във фотоконкурса на Младежки дом – Монтана
Снимка: ОМД - Монтана

Завърши последният фотоконкурс за любителска снимка с тема „Карантина на фокус”, обявен през април от Общински младежки дом – Монтана. Подсказана от актуалното към онзи момент извънредно положение в страната, идеята на конкурса бе участниците да изследват през фотообектива начините да останем позитивни и енергични, дори когато нормалният ни ритъм на живот е нарушен.

Призовото място извоюва Кирил Найденов от Асеновград, съобщиха от културната институция.

Оттам допълниха, че фотографията на 28-годишният участник се е откроила сред изпратените снимки от различни краища на страната. Неговият кадър, озаглавен „Когато отделяме повече време на книгите”, получи най-много гласове от журито. Втората награда бе присъдена на 10-годишната Весела Ангелова от Монтана, ученичка в III ОУ„Д-р Петър Берон”. На трета позиция остана снимката на Альоша Петров. Той е на 9 години и учи в СУ„Св. Св. Кирил и Методий”, с. Лехчево. Поощрителна награда бе присъдена и на една от най-малките участнички във фотоконкурса „Карантина на Фокус”. Нейното име е Цветеа Асенова, първокласничка в монтанското 4. ОУ. Тя е изпратила фотоколаж с пояснението, че не може да ограничи своите дейности по време на карантината само в една снимка. Заедно с класираните на първите три места снимки тя ще получи диплом и награда, осигурени от Младежкия дом.

Журито, включващо фотографа Цветомир Цветков, художничката Румяна Белчева и журналиста Любомир Андреев анализира творческите достойнства на снимките, получени на електронния адрес на Младежкия дом. Освен художественото ниво, идеен замисъл, нестандартен подход към темата на конкурса, журито взе предвид и доброто техническо качество на кадрите.

 

По материала работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.