Община Видин ще получи 2300 дръвчета за засаждане от Гората.бг

Община Видин ще получи 2300 дръвчета за засаждане от Гората.бг

След като съвсем скоро научихме, че ще се реализират пет екологични проекта на територията на Община Видин, днес градът отново има поводи за радост – очаква се общината да получи 2300 фиданки за засаждане от инициативата на Гората.бг. Това обявиха от местната власт на своя уебсайт.

Местната администрация се включи в кампанията на неправителствената организация Гората.бг, която предоставя безвъзмездно дръвчета на институции, сдружения и граждани. Община Видин вече подаде заявление, в което са описани броят и видът на исканите фиданки: липа – 400 бр.; акация – 400 бр.; червен дъб – 400 бр.; ясен – 300 бр.; бял бор – 50 бр.; смърч – 50 бр.; дива череша – 300 бр.; слива – 400 бр. Те ще бъдат дадени на кметовете и кметските наместници на населените места в общината, както и на училища и детски градини.

На 28-ми март Гората.бг организира във Видин събитие, в рамките на което гражданите също ще могат да получат дръвчета. Община Видин съдейства за осъществяване на инициативата, която ще се проведе на мястото на съботния пазар.

В тази връзка припомняме, че хората могат свободно да засаждат фиданки в собствените си имоти, но всички залесителни мероприятия в общински терени, например междублокови пространства, стават след съгласуване с Общината. Затова на събитието на 28-ми март ще присъстват и експерти от отдел „Екология” към общината, които ще дават разяснения на гражданите.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини