“Vratsa Software” започва нова серия от онлайн обучения

“Vratsa Software” започва нова серия от онлайн обучения

“Vratsa Software” започва нова серия от онлайн обучения в началото на юни месец. Целта на онлайн уебинарите е да се помагне на хората от региона и не само да се развиват в кариерен план. Те ще са на различни теми от онлайн маркетинг до програмиране и ще са напълно безплатни. Обученията са подходящи най-вече за начинаещи хора, които правят първи стъпки или искат да се запознаят по-добре с възможностите в нова за тях област. 

Уебинарите ще се провеждат през целия юни месец и ще се водят от някои от дългогодишните лектори “Vratsa Software” в различните сфери, но ще има и гост-лектори. Лекциите ще се излъчват онлайн и всеки може да ги достъпи в линка на събитието. Серията от обучения започва в началото на юни с уебинар на тема „Как да си направим сайт с WordPress”. За хората със стартираш собствен бизнес или за желаещите да подобрят или навлязат в дебрите на онлайн маркетинга е предвиден уебинар на тема: „Онлайн маркетинг и реклама за бизнеса”. Включени са и уебинар за по-добра организация и комуникации на бизнеси и  съхраняване данните си така, че да бъдат лесно достъпни за всички служители. Уебинарът „Дигитализация на бизнеса – въведение” ще представи налични инструменти за комуникация, съхранение на информация, управление на задачи.

По този повод попитахме екипа на “Vratsa Software”:

С увеличението на безработицата в района очаквате ли повече хора да проявят интерес към предстоящите курсовете?

Да, очакваме хората да се обърнат към дигиталното, защото именно кризата показа, че в наши дни бизнеса може да бъде устойчив единствено ако присъства в дигиталното пространство. Финансовата криза от 2008 г. доведе до стабилен растеж на заетите в ИТ сектора защото освен добри възможности за кариерно развитие, се оказа, че тези компании и заетите в тях са в голяма степен много по-устойчиви и гъвкави при големи сътресения. Това накара много млади хора да се замислят за преквалификация. Цялата екосистема, начело с Телерик, а след това и софтуерни академии като нашата, направиха възможно хиляди хора да навлязат сравнително бързо на пазара и вече виждаме добър темп на растеж и в градовете извън столицата. COVID-19 ни показа, колко крехки са местните бизнеси и заетите в тях и смятаме, че може да доведе, от една страна – до нова вълна на желаещите да работят дигитални професии и от друга – да накара собствениците и мениджърите на местни бизнеси да реорганизират процесите си и да преосмислят стратегиите си в посока дигитализация.

Сега ли е времето за професионална преквалификация? Достатъчно ли са тези няколко курса, за да се ориентират участниците и да изберат една нова бъдеща професия?

В днешно време всички сектори са много динамични и времето за усъвършенстване и учене би трябвало да е ежегодно и ежемесечно. Сегашната ситуация просто ще ускори някои процеси и ще стимулира хората и бизнесите, които са отлагали дигитализацията и развитието на такива умения. Тези кратки курсове са добра възможност малките бизнеси да си сверят часовника, да се ориентира в ситуацията и да види голямата ИТ картина. И също така да получат някои бързи дигиталния решения, които могат сами да приложат веднага. Кратки и добре структурирани са, така, че не струва голямо усилие за 1 лекция да разбереш дали си тръгнал в правилната посока. Единствено краткият курс по Увод в програмирането е насочен повече към професионална преквалификация.

Ще има ли продължение на курсовете за по-напреднали?

Имаме четири различни кратки курса, които са за различни аудитории. Курсовете „Как да си направим сайт с WordPress” и „Дигитализация на бизнеса” са насочени основно към малки бизнеси или хора с идеи да стартират нещо свое и са добро начало. След това участниците могат да задълбочат знанията си самостоятелно. Вярваме, че това може да е полезно в момента за бизнеси, които искат да се дигитализират. Курсовете „Увод в програмирането” и „Онлайн маркетинг и реклама за бизнеса” могат да се продължат след това с нашите обучения по Програмиране и Дигитален маркетинг. Кратките безплатни курсове, които предлагаме на широката аудитория, биха могли да бъдат плавен преход и добра подготовка за участие в платените ни такива. Смислово свързани са.

Досега колко човека са проявили интерес?

Досега интерес са проявили около 70 човека, като този брой включва и хора, разположени демографски извън Врачански регион.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като Експерт Комуникации в редица екооорганизации. Вярва, че да се опазят природните ни богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а затова е необходимо общуване и по-ефективна комуникация с по-широк кръг от хора. Корените й все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. В Призни се надява да намери вдъхновение за промяна, надява се сайтът да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, техния дом, работно място, градината, гората и планината до нас.


Още новини