Започна кампания за освежаване на детското отделение на врачанската болница

Започна кампания за освежаване на детското отделение на врачанската болница

Винаги сме твърдели, че доброто се мултиплицира и сега имаме поредния прекрасен пример за това! Вдъхновени от инициативата на младежите, които освежиха детското отделение на болницата в Добрич, млади хора от Враца са решили да направят същото. За това съобщи БНР – Враца в свое интервю с ентусиастите, стартирали кампания за набиране на средства, с които да реализират идеята.

Радетел на това хубаво дело е Мая Методиева, която попаднала на информация за болницата в Добрич и се е вдъхновила да помогне за реализирането на същата положителна промяна във Враца. Всичко започнало със споделянето на публикация за акцията в Добрич в нейната група във facebook с името „Бъди добър! Прави добро!”. Много доброволци откликнали и именно това мотивирало Мая да се срещне с директора на врачанската болница и да започне кампанията за набиране на нужната сума.

Пред радиото тя споделя, че директорът е прегърнал идеята, но самата реализация зависи и от събраната сума. За момента целта е да се освежат стаите и коридора на детското отделение. Самата тя се радва, че доброволци стоят зад идеята и вярва, че с техния ентусиазъм целият проект ще намери своята реализация по най-добрия възможен начин.

Всеки, който иска да научи повече за кампанията, може да го направи във facebook групата „Бъди добър! Прави добро!”.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.