Offline Slay Montana vol. 2: събития за здравословен начин на живот

Offline Slay Montana vol. 2: събития за здравословен начин на живот

Доброто здраве не е диета, която да поддържаме определен период от време. То е много повече от това да видим желаните от нас цифри на кантара. Доброто здраве не е неколкократно лишаване от шоколад или пица. То е всекидневен избор да даваме на тялото си храна, която ще му предостави нужното за поддържане на жизненоважни функции. Доброто здраве не означава просто да не страдаме от болести в момента. То е начин на живот, който ги предотвратява в дългосрочен план.

Можем да продължим изброяването в този дух, привеждайки още и още доказателства за това, че доброто здраве има много аспекти. Хората сме различни и универсална рецепта за здравословен живот няма. Но основа на здравето при всеки от нас е физическото и психическото благосъстояние на организма. В този смисъл съществуват правилни стъпки в тази посока. Кои са те за нас – трябва да открием сами. В целия поток „рецепти“, които ни се поднасят наготово, трябва да имаме осъзнатостта да отсеем онези, които работят за нас. А след това да ги следваме с търпение и последователност.

По стъпките към здравето

За да ни подкрепи да поемем именно по нашия собствен път към по-добра грижа за себе си, една жена в Монтана организира поредица от събития за здравословен начин на живот. Вече познавате нейната история от нашите страници. Диана Горанова е треньор по здравословни хранителни навици, преминала успешно през „Slay Body Challenge“ – програмата, която насочва много хора по пътя към изграждане на дългосрочни навици за по-добър живот. След като с помощта на програмата Диана преодолява собствените си предизвикателства, днес тя е в подкрепа и на другите със своето кътче за здравословни десерти и напитки в Монтана – „Level up Studio“. Nutrition студиото бързо се превърна в място за намиране на отговори на важни въпроси, свързани с храненето и движението и привлича все повече хора, които търсят начини правилно да се погрижат за себе си.

Продължение на мисията ѝ да предаде нататък наученото от „Slay“ е нейното ново начинание – да организира събития, които да срещат хората с различни лектори – специалисти по важните аспекти на човешкото здраве и така да ги подкрепи да изследват отговорите сами за себе си и да приложат наученото на практика.

След интригуващото и много полезно първо събитие на „Slay“ в Монтана, на което ви поканихме, а след това споделихме с вас и нашите впечатления, дойде време за второ издание! Offline Slay Montana vol. 2 ще ни отведе на вълнуващо пътешествие – не навън, а навътре в нас, за да ни разкрие повече за връзката между физическо, емоционално и психично здраве. Датата е 27 юни (четвъртък), часът е 18, мястото е конферентната зала на хотел „Валор“. А какво полезно предстои да научим за себе си? Нека ви разкажем малко повече!

Промяната – на едно предизвикателство разстояние

Често се мотивираме от резултати. Виждаме човек, който е постигнал желаната от нас самите трансформация в живота си и това ни дава стимул да повярваме, че е възможно и за нас. Твърде рядко обаче имаме възможността да се срещнем лично с него и да научим повече за пътя му. А историите за пътя, по който се извоюва желаното, са тези, които са истински вдъхновяващи. Те се пишат с усилие, кураж и воля, но не и без трудности, съмнения и разочарование – без тях няма израстване. Затова и събитието ще започне с лични истории. Диана и Виляна Иванова ще ни разкажат за предизвикателството на „Slay“ за изграждане на здравословни и трайни навици. През своите нелеки и вдъхновяващи трансформации те ще ни разкажат за силата и смисъла зад първата стъпка и волята и търпението зад резултата, давайки много ценен поглед върху начина на постигане на трансформация – този на опита.

Управление на емоциите – сигурен път към по-добро здраве

Да живееш здравословно означава преди всичко да живееш осъзнато, а да живееш осъзнато означава да разбираш, че всичко е взаимосвързано и си влияе. Емоциите ни са от ключово значение за телесното и психическото ни здраве – те често са причината за необясними болести и странни състояния като обриви, температура, загуба на сън, хронична умора.

Физическото ни състояние винаги е отражение на менталните модели, които поддържаме. Всеизвестно е, че важни са не обстоятелствата, в които се намираме и събитията, които ни се случват, а нашите реакции към тях. Всеки човек се сблъсква с предизвикателства що се отнася до менталното здраве. Пътят ни поднася изпитания, обрати, трудни ситуации, които ни карат да се запитаме „А сега накъде?“ Хората имаме различни начин за справяне с различните бушуващи в нас емоции. Един от нездравословните такива е емоционалното хранене. На събитието психологът Галя Рангелова ще ни говори именно за него и за важността на психичното здраве за общото благосъстояние на нашия организъм.

За да бъдем здрави, преди всичко трябва да умеем да внасяме ред в емоционалния си свят. Защото доброто здраве не е в това да реагираме на всичко, борейки се ежедневно, за да се справим с живота. То е в развиването на правилната ментална нагласа, за да съумеем да поемем отговорност за живота си по един здравословен и балансиран начин.

Разговори за живота с… нашето тяло

„Успехът е съвкупност от малките усилия, които повтаряме всеки ден“ казва Робърт Колиър. Успехът е преди всичко личен избор. В неговата основа винаги стои развиването на правилни навици в ежедневието – колко сън си осигуряваме, как започваме деня си, правим ли място в него на важното за нас като планираме добре, приготвяме ли питателна храна за себе си и семейството си.

Забелязали ли сте, че отговорите на най-големите и важни въпроси за живота обикновено са много прости? Чуваме ги често, но не им обръщаме достатъчно внимание, защото не смятаме, че точно в тях би могло да се крие решението на проблема ни. Понякога е нужно да ги чуем в правилния момент и от правилния човек, който може да ги предаде така, че да ги осъзнаем наистина.

Даяна Джамбова
разговаря с хората за важното в живота, вдъхновява ги да работят над себе си, да се вслушват в телата си и да полагат грижите, които самите те им подсказват за правилни. Тя обича да участва в тези моменти на личностно израстване за хората и ще ни говори за проста истина относно нещо от ключово значение, но често подценявано в забързаното ежедневие – навика да подготвяме и планираме храната си.

В името на здравето

Здравословният начин на живот е подход към благосъстоянието на организма, който съвместява физическите, умствените, емоционалните и духовните аспекти от съществуването ни за постигане на цялостен баланс и жизненост.

Животът никога не ни дава точни рецепти, защото ние самите трябва да ги открием за себе си.
За да изберем правилните, първо трябва да се научим да се вслушваме в телата си, за да разберем по-добре как те функционират. Каним ви да се впуснете в това приключение на себеизследване и търсене на правилните отговори в името на най-важното – здравето. Диана и нейните гост лектори ще ни очакват на 27 юни (четвъртък) от 18 часа в конферентната зала на хотел „Валор“ (бул.„Генерал Арнолди“ 5 ). За да ни даде допълнителен стимул да се погрижим за себе си, Диана ще ни посрещне с вкусните и здравословни напитки и десерти от Level Up Studio.

Билетите за мероприятието са на стойност 12 лв. и могат да бъдат закупени от студиото на Диана (ул. „Веренишка“, непосредствено до старата църква) или на място преди самото събитие. Ако изберете втората опция, е необходимо да заявите предварително участие тук.

А дотогава: не забравяйте да се грижите добре за себе си ежедневно, защото малките навици, които успеем да подобрим, неизменно се превръщат в по-добър начин на живот.

 

Относно автора

Йоана Димитрова

Потомка на стар чипровски род, която избира да остане в родния си край, където чувства, че принадлежи. Вълнува се от автентичните български обичаи и вярвания, величието на природата и всяко доказателство, че един непримирим човешки дух е способен да промени света. Стреми се да открива хоризонти там, където досега са чертани граници. Усеща магията на думите, силата им да влияят, въодушевяват, окриляват. Работи със страст това, което обича, и се стреми да вдъхновява и останалите да следват призванието си. С това допринася към промяната, която иска да види в обичания роден Северозапад.

Прочетете и другите материали на автора тук