Призни видео: За семейството, морето и непрекъснатите промени

В новото видео на „Призни” ще покажем едно по-различно и творческо виждане за семейството, семейната динамика и непрекъснатите промени.

Преди време ви представихме две емблематични за Северозапада фигури – Димитър Гоцев – Гоцак и неговия син Симеон Симеонов, поел по творческия път на баща си. Темите за семейството и промяната са във фокуса на дипломната работа на Симеон със заглавие „Семейна трансформация”, която, както се вижда от видеото, все още е във владенията на морското дъно.
В дипломния си проект Симеон обединява своите две страсти – скулптурата и морето. А средството, което „помага” за визуализацията на тази промяна, е водата.

Своето „семейство” от дърво, метал и бетон Симеон заедно с група водолази потапя на морското дъно, където в продължение на два и половина месеца природата променя и „подрежда” композицията (семейството). Резултатът може да видите във видеото!

*Публикуваме видеото с позволението на автора на арт инсталацията.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като експерт по комуникациите в редица екоорганизации. Вярва, че за да се опазят природните богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а за това е необходимо по-ефективно общуване с по-широк кръг от хора. Корените ѝ все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. Надява се „Призни“ да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, от своите дом, градина и работно място, от гората и планината до тях.

Прочетете и другите материали на автора тук